Sunday, June 28, 2009

~bored sunday!~


~sunday, 28th june 2009~
its really a bored sunday!
belum lagi malaysia diisytiharkan darurat tak boleh keluar rumah..
tp kali ni..kami berfikir dua kali utk keluar rumah!
bila la virus H1N1 ni akan berakhir..
bila dgr news, kami betul2 takut nak gi shopping mana2:(
at last pertama kalinya sunday kami tidur je kat rumah..
aktiviti yg membosankan:-
8.00am - wake up!
9.00am - mummy breakfast with babe..daddy msh tidur!


11.00am
- mummy prepare sup tulang + ikan tenggiri sweet sour + kangkong goreng

1.00pm - daddy, mummy & babe lunch
2.00 - 4.30pm - daddy & babe sleep again!mata mummy tak boleh nak lelap..
at the enddd
akak called! suruh teman guide kan Kolej Multimedia utk Sadiq register coming wed!
so mummy kejut daddy & babe bangun!
mandi2 and keluarrrr..
yezzzzzaaaaa
walaupun tak kemana..pusing2 pun jadila:)
so meet akak at Tun Razak Esso Station..
selesai semua ktorg mkn sup kat Doraisamy!
8.00pm kami berpisah..
yang pasti mummy suka sgt tengok abang, akak tiqa & fiqa pakai BUM watch
yang mummy bg semalam sempena bday diaorg:)
daddy ajak gi GE Mall..ntah nak cari apa kat sana..daddy kata nak cari barang..kejap jeee!
daddy g Guardian, the g Cool Storage..siap beli buah cherry lagi!
malam tu.. malam kami amat bermakna;)
walaupun tak dpt nak kemana..tp kami dapat yang satu tu..
hahahaaaaaaa!

~Colma Tropicale in Memory~


~sat, 27th june 2009~

semua plan kami terpaksa di cancell..
kerana apa???arhhhhh
H1N1..!!!
our plan this weekends:
(1) to Singapore - H1N1 up to 300+ viral on fdy, 26th june!
(2) to Penang - H1N1 one of the top state
(3) to Cameron Highlands - akak & ana tak dpt join..so boring banget kalau 3 beranak je:(
(4) to Avillion PD - full house!
(5) to Colmar Tropicale Bukit Tinggi

Our Last Choice..to Colmar Tropicale..tu pun mummy tak buat booking..
sbb bila tgk kat website dia adusss..biliknya tak menepati citarasa kami..
so gamble je la..ktorg nak view dulu room dia, then br decide.
12.15pm we left the house...penuh gak beg samsonite dgn pakaian utk semalaman..
we arrived the place quite late..2.00pm coz kami terbabas sampai ke Tol Bentong..
dan lagi..hujan turun mencurah2..eeee semakin tak bersemangat la
percutian ni..tp..disebabkan dah janji dgn babe nk bw tgk Rabbit Park terpaksa la
kami harungi..




saat2 menunggu hujan reda..mummy da buat booking..
but then room still tak ready lagi...
mummy da pilih the best room yg diaorg ada..
hopefully will satisfied us..
~suite with King bed~


muka babe pun nampak tak bersemangat!


sementara menunggu hujan reda babe sempat main kat toys room ni..




arrhhhh..suasana masih suram..
we all singgah mkn kat one of the western food rest..
tgk la pizza tu..tak mengiurkan langsung..
memang TAK BEST ok!
at the end...
mummy : yang..kita cancell je la room booking tu!mcm boring je..da la hujan!
daddy : ee boleh ke..da swipe ct card daddy tadi..

mummy : boleh je..mummy try..transaction kan blh void..(mummy pandai2 bt andaian)

daddy : haaa ayang try la tanya

mummy pun bergegasla ke counter reservation..ms jalan kesana mummy
terfikir2 apa reason nak bagi nanti..
mummy : dik..akak br buat room reservation tadi..
budak reservation : atas nama siapa ye kak?
mummy
: siti norhajar

budak reservation
: ooo room baru je siap kak..kat 1st floor je..

mummy
: ye ke??tp...cuaca hari ni tak mengizinkan la dik..akak pun bawa anak kecil ni..
so tak sampai hati nak bawa dia jalan2 dlm keadaan hujan..
budak reservation
: ermmm..akak tunggu jap ok..akak guna ct card kan tadi?

mummy
: aha!
tak sampai 5 minit budak tu sampai
budak reservation
: actually tak boleh tau kak..tp kesian lak tgk anak akak..saya tolong la ni..
mummy : (tersenyum) thks ye dik..eh..ni td ms reservation ada bagi ticket free...akak pulang la balik..
budak reservation
: tak pe la kak..akak ambil la..utk anak akak..lain kali dtg lagi ye kak!
mummy : ye ke??eh..thks tau dikkkk!haaa insyallah:)


utk tak menghampakan babe daddy bw gi Rabbit Park..
happy sgt babe dpt bagi rabbit2 tu makan:)






kami meninggalkan Rabbit Park around 4.30pm..
mummy pujuk babe g ibu's house..
oleh kerana hujan da mula berhenti..she request daddy to open the sunroof!





good bye Bukit Tinggi!

sampai je simpang nk masuk Bukit Mahkota, ada sebuah kereta MyV b_ _ _ h yg himpit kami..
nak jadikan cerita traffic light kat situ rosak..so kami yg paling depan..
mn la tau traffic light tu rosak ke tidak..yg pasti..masih lampu merah..
MyV tu horn daddy! we all pun gerak la mcm biasa..
tiba2..dia boleh himpit kereta kitaorg n langgar bumper kereta mummy!
mummy menjerit pucat gak..coz daddy da keluar bw besi emergency!
babe lak msh tidur..
memang driver MyV tu tak bereducation tinggi lagaknya..
nasib baik guard kat situ & orang ramai bantu kami..
marah punya pasal..daddy sempat tendang pintu n kemekkan bonet dia..
bumper dpn dia pun pecah dek langgar bumper belakang kete mummy!
daddy ajak dia g report kat Balai Polis..terus dia lari & start kereta terus cabut...
arhhhhh apalah nasib percutian kami kali ni!
but thks God..rupa2nya kereta mummy tak apa2!
pelik betul ktorg..ms berdentum tadi..mummy & babe teranjak kedepan..
rezeki mummy..bumper tu cuma bercalar je sikit..
hahahaaa berbaloi la daddy dpt rosakkan kete org B_ _ _ H tadi:)

so mood kami masih terganggu..
dr plan nak tidur rumah akak, we all decided balik gak rumah malam tu..
lepas dinner makanan2 pasar malam, ktorg bergerak balik..
sampai rumah 11.45pm & kami terus tidur!

Sunday, June 21, 2009

~happy father's day Dad!~


~21st june 2009, sunday~
actually mummy plan nak gi short holiday weekends ni..
but unfortunately hotel2 yg mummy nak semuanya fully booked!
at the end..
mummy request daddy to bring us to Pavillion!
its for a reason...
sayang pilih white stripe Valentino Rudy for his father's day gift..
heheheee..jimat la budget mummy kali ni:)


oleh kerana hari ni mummy nk treat daddy's day..
so mummy tak la shopping apa2..
mummy bought for myDearest darling short pent from Roxy!
lately ni mummy suka pulak tgk babe look girrrly!
and that Crocs sandle is from daddy..
masih terdengar2 conversation babe last few days..
babe : daddy...see babe toes..pain arrr!babe sandle tied already..
daddy : really...its ok..later daddy buy for you a new sandle ok!
look babe..
anything for you daddy will do it!
we wish u will become a gud daughter:)


then..
we all having our daddy's day bites at Carl's Jr!
next time mummy buy daddy a better dinner ya:)

terjaga je dari tidur terus cari iPod dia..
tengok la tu..berkepit je dgn daddy nak main games!


happy father's day ya Dad!
we are PROUD to call you as a Daddy...



before left Pavillion daddy sempat beli barang2 ni..
magazine Rasa tu untuk mummy!
best sgt..resepi dia amat2 mengiurkan:)
nak singgah rumah akak..she was in Ipoh...so we all decided
to go PIL house..
mummy siap beli apple,orange,mango & cempedak lagi kat stall
fav mummy!


~happiness saturday for babe~

~20th june 2009, saturday~
oleh kerana we all plan to left the house quite late, mummy prepare
nasi goreng special for our late breakfast:)
about 1.30pm we are heading to the car salon Jln Tun Razak..mummy terkejut bila daddy kata
this place actually for "car Spa"..
perhhhh..kereta pun ada Spa rupanya..
so WSSI7I mummy mula dimanjakan around 3.00pm..bagus service kat sana..ktorg suruh
call kan taxi to klcc but yet diaorg arrangekan driver htr kami kesana..
Sessi 'spa' dijangkakan siap 7.00pm..
upsss..btw, thks ya sayang..for converted mummy car to AMG!
its really look sporty!


sampai KLCC daddy ke Maxis..downloadkan mummy Ipohone MMS..
mummy & babe tunggu Daddy kat iSetan!
masuk2 je kat GF..by the time daddy sampai mummy da terbekenan dgn shoe ni..
hehehee..thks Dear!


babe yang paling happy..pantang jumpa mainan nak hang around je..
sampai coin purse mummy pun dia yang pegang:)


why mummy said babe is the most happierrr...
because of this iPod!
daddy promise her to buy this iPod last week..
and finally she got it!
babe siap pilih casing protector lagi..oleh kerana pink is out of stock,
she choose apple green for her new iPod:)
dari daddy bawa msuk kat "machines" ni..dia berkepit je dgn daddy..
sampai la iPod in her hand!
lepas ni babe tak la merengek lagi nak pinjam iPhone mummy:)



and..
we all had early dinner at "Madam Kwan's"..



a moment habis dinner we all took a cab to the car salon..
terasa mcm bercuti kat negara orang la pulak..
mana tak nya..dgn berjalan kaki tunggu taxi sambil tolak
babe in her stroller..babe so happy dpt naik taxi harini:)
sampai2 je sana..mummy car still tak siap..8.30pm baru selesai semuanya!
mean..abt 5.5hrs kereta tu dibelai manja...
any way..my special thanks to myBeloved hubby!

Wednesday, June 17, 2009

~my dream comes true~

~17th june 2009, wednesday~
thanks..thanks..and thanks sayang!
i have no word to descripe how much i appreciate your presence in my life..
i truely love you more & more..
i wish..our life will get more blessing from Him...
alhamdulillah..
kami bersyukur dgn limpah kebahagiaan & rezeki yang Kau berikan ya Allah!
semoga Kau murah & permudahkan juga rezeki kami untuk cahayamata seterusnya..
Amin!


Sunday, June 14, 2009

~durian oh duriannn~

~weekends in Pontian~
13-14th june 2009, sat-sun
atuk & nenek tak sihat..so we all decided utk balik kg..
mil, along n makngah sekeluarga da gerak jumaat malam...
so, sat 10.30am we all left the house to Pontian.
sampai Pagoh ktorg berhenti lunch..
da mkn mee hoon soup semangkuk pun mummy msh nak makan durian gak:)
memang best..2 biji durian IOI kami habiskan..
baik adik yg jual tu..siap bagi kitaorg free bawak balik lg..

sampai kampung around 3.00pm..alhamdulillah atuk & nenek masih sihat berbual2 dgn kami..mungkin rindukan anak cucu kottt..yela..setahun sekali je kami blk kampung..tupun sebab raya..eee ada patut keeee:)

rezeki-rezeki...kat kampung pun sekarang musin durian! apa lagi..sampai2 mkn durian..bgn tidur durian..tengahari durian!siap bawak balik kl lg..

mlm tu disebabkan keadaan atuk & nenek stabil..kami ramai2 gi Kukup!nak makan seafood tepi pantai da tutup lakk..so kami ke restaurant yg bukan tepi lautnyerrr..tapi..ada cerita tak best disebalik dinner kat sana...makanan nyer tak la sesedap mana..ditambah lagi dgn service yg amat mendukacitakan..hidangan rm500++ mlm tu amat tak berbaloi..bukan sebab harganya..tp sebab pelayan 'b...h"! tu....mummy tak ralat pun nk snap apa2 pic kat sana..lagipun..sejak daddy download kan games kat iPhone mummy, babe je yg pegang hp tu..org call or sms je dia akan bg kat mummy..selain tu...mengadap je la dia dgn games2 yg ada..hampir 1.00am ktorg sampai semula ke rumah nenek!

sun, around 11.30am kitorg semua bergerak balik..singgah air hitam...frust gak mummy..ingat nak cari pasu utk balcony 3rd flr..tp tak de langsung yg mengikut citarasa mummy!sampai kl 5.00pm..keletihan yg teramat sgt!


~cerita disebalik IUI~




~12th june 2009, friday~
this time IUI cycle, everytime mummy gi check up babe nak ikut..
mummy pun ikutkan je la..mana tau berkat babe teman mummy, kali ni berjaya!
so friday mng mummy ada follow up check up..
(niee..mummy tak nak cerita panjang..any news mummy will update later:))
nak jadikan cerita..balik Price Court around 12.30pm..
daddy & mummy hantar babe balik rumah..but then..babe tak bagi mummy gi office..adusss..merengek je..nak tengok tv pun nak mummy teman...
sambil baring..siap cakap lagi..
"mummy take care of babe kkk..when babe big...babe take care of mummy"..
arhhhh..lagi berat la mummy nk g office..ayat "power" lagi tu!
finally mummy say..
"ok sayang..today...mummy will take care of you"...
tersenyum-senyum babe peluk mummy..
berjaya juga babe menahan mummy ke office hari ni..anak-anakkkkkk!

Sunday, June 7, 2009

~weekends@6th-7th june 2009~


~6th June 2009, saturday~
today..
we all went out quite late...mummy pun sempat prepare lunch kat rumah..
tomyam ayam+udang+sotong
udang goreng kunyit+kentang

kangkong goreng belacan
so..lepas lunch around 1.30pm we left the house and heading to
babe crafting class..
this time babe nak paint golf set utk daddy...
hehheeeee...bijak anak mummy!



sementara tunggu babe hbs class..daddy went to MPH & bought for mummy
these to hang in my office:)
thks syg..
office baru nanti mummy letak kat wall...

around 3.15pm we went to Ikea..
oleh sebab plan mummy nk beli brg lain tak menjadi...
so terbeli la benda2 ni...:)
hanger utk babe, bekas kat kitchen, bateri pun ada..
yg mummy suka sgt dgn glass tuuu..sesuai utk rumah kami yg
white&grey!
babe pun sempat shop set of colors..
before msk crafting class lg mummy perasan
babe mcm minat coloring niii..
whatever dear..as long u r happy syg!

then we hang around in The Curve for a while..
utk pertama kali nya..
daddy & mummy having a same ring!
nak ada wedding ring sama tak berkesempatan..
lagi pulak..susah nk dpt yg bukan gold or white gold...
and this time we decided to have a stenless steel jewellary from 'Bausch K.'
daddy yang buat pilihan..
thks sayang:)


~7th june 2009, sunday~
4.30pm only we left the house..
we all lunch kat rumah..rajin la pulak mood mummy nak memasak weekends ni:)
nasi goreng daging
sambal sotong
bayam tumis air
ikan bilis + kentang goreng cilipadi
then we went to Damansara for a reason:)
sempat mkn & pack durian kat sana...
adussss..sure babe terdelete mummy nyer picture durian tuuu..
best bangettt..2 biji utk kami ber3..and sebiji utk mkn dirumah:)
lain kali boleh g sana lagi!
oleh kerana tak ada plan yg menarik..
we all decided to go Times Square..lama sungguh tak gi sana.
daddy shopping tie & office ware..2 t-shirt for babe & 1 office ware for mummy!
yang paling menarik..
harini daddy tukarkan mummy new iPhone from maxis!
that day we bought yg bukan maxis contract..so byk sgt complication nyerr..
thank you very-very much Dear...
mummy pun tak sangka daddy sebegitu baik hari ni...hahahaaaaa:)


~babe yang baru lepas jatuh..tu sebab la mummy jarang pakaikan babe skirt~

Tuesday, June 2, 2009

~wedding anniversary dinner, The Golden Triangle Mont Kiara~


~1st June 2009, monday~
hari ni..genapla 6 tahun perkahwinan kami...
pelbagai pancaroba yang kami lalui bersama..tak lupa juga kenangan2
manis apatah lagi dgn kehadiran babe dlm hidup kami..
semakin hari, kami semakin matang dlm kehidupan..
dan semakin
erat jua lah hubungan yg terjalin atas dasar cinta ini...
semoga kebahagiaan & mahligai ini berkekalan hingga ke akhir nyawa:)
mummy tak msk office hari ni..daddy ada important meeting..
so terpaksa la cancell plan mummy nk stay a nite at Colma Tropical, Bkt Tinggi...
hari ni mummy memanjakan diri kat salon..
fm 11.00am till 8.00pm mummy kat Euro Sence..
dari hujung rambut ke hujung kaki mummy dibelai.
sampai rumah daddy dah ada..
daddy bw kami candle lite dinner ~The Golden Triangle~
mummy suka tempat ni..romantik..tenang and amat mendamaikan..
thks sayang..i love you more & more...




suka sgt dgn photo2 nie..babe saja pretend wat muka camtu:)
babe...
you are my everything sayang!


Monday, June 1, 2009

~marrisha andreena 3rd years birthday~


~30th may 2009, sat~
:The Regency Tanjung Tuan Beach Resort, PD:

alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..
cuma mummy tak berkesempatan nak snap byk pic ms party tu..
harap2 pic2 yg as snap cun2 laaa..
again..thks to as yg sudi jd photographer..
special thks to my beloved sis & family, anna & family, PIL & family,
along & family and mak ngah & family yg sama2 menjayakan
party anak kesayangan kami:)
tak lupa juga utk our friends shazi, ain & family and all my hubby staff..





byk games yg clown ni buat..semuanya mencuit hati:)




at nite is a suprise 6th Yrs Wedding Annerversary mummy & daddy..
walaupun nonie snap pic tak clear..mummy nak juga rakamkan diblog ni..
nanti bila da ada pic lain yg lebih menarik mummy upload lg:)
mummy belikan daddy long wallet fm Dunhill..
present utk mummy akan diupload kemudian..hehhehehee
for ayang..
i really love you very2 much..doa i..agar perkahwinan ini berkekalan dan bahagia hingga ke akhir hayat...



ni..pent house yg kitaorg tinggal..not bad..


and niee..sea view dr pent house


goody ni utk kids kat party:)


door gift ni utk special family with little child:)


and yg nieee..utk every family:) sweet kann..thks to sis yatie!


ni band yg buat show utk our wedding anniversary that nite..
walaupun tak la romantik mn lagu2 nya tp tetap terhibur:)


mlm tu juga ada persembahan dr setiap family yg hadir..



babe & ellysha juga mengambil bahagian:)


before sleep babe sempat buka birthday present..
thks to all:)


~sun, 31st may 2009~
around 12.00noon ktorg da bergerak keluar dr Regency..
sempat gak lunch kat restaurant adik abg man..
sampai rumah 3.00pm..